Gjensyn med gamle helter


Dette intervjuet sto på trykk i Nordbygda Fotball bladet i 2008

Vi har fått flere henvendelser om hvor ble det av Stensløkken, som herjet med motstandernes forsvar og scoret i gjennomsnitt i annenhver kamp.

Hadde Terje spilt i dag så hadde han blitt sammenlignet med Tor Andre Flo. Bra teknisk og hurtighet, var hele tiden på plass innenfor 16-meteren.
Periode i Nordbygda: Litt usikker her, men, ca 1977-1984.

Hvorfor Nordbygda
– Når begynte du i Nordbygda og hva var årsaken til at du begynte her?
– Årsaken til at jeg begynte der, har helt sikkert noe med kjerringa å gjøre. Husker ellers at første kampen var treningskamp på Brandsrud, sier han og minnes tiden i Nordbygda.

– Hvilke andre klubber har du spilt for, før og etter Nordbygda-oppholdet? Når ga du deg?
–Spilte på J/H før Nordbygda, etter det ble det Ellingsrud i Oslo og til slutt Borgen her i Ullensaker. Ga meg med a-lagsfotball i 96 og med Old boys i 2002, fortsetter Stensløkken.

– Hva er som opptar deg i dag, hobbyer?
– Sommer’n er det litt fisking og fjellturer. På vinter’n har det vært som støtteapparat for unga i hoppbakker og skiskytterarenaer rundt omkring i landet.

Hva var styrken?
– Hva var din styrke som fotballspiller?
– Jeg hadde vel en evne til å være der hvor ballen falt ned i straffefeltet, og hadde vel en brukbar hurtighet.

– Hva var din svakhet?
– Var vel ikke den mest arbeidsomme ute på banen, smiler han.

Minner
– Har du noen gode minner du vil trekke frem?
– Sosiale samlinger hos Engen var ikke å forakte, også avslutningsfestene i Brattbakken som bestandig ble lagt til datoen hvor sommertida tok slutt, så det ble en time lenger å feste.

– Det var mange harde kamper på den tiden. Er det noen spesielle kamper du vil trekke frem?
– Husker ihvert fall en seriekamp mot Løten, nede på Løtenbana og selv om jeg var innflytter, hadde jeg fått med meg at det å slå Løten var antagelig det største en kunne få være med på i livet. Og da jeg scoret etter ganske kort tid var vi ganske høyt oppe. Tror vi tapte kampen 2-1 men det er lettere å fortrenge for en som kom utenfra, enn Nordbygdingene.

– Er det noen spillere du vil trekke frem spesielt fra din tid i klubben?
– Terje Westlie var vel en av de beste spillere jeg har spilt sammen med. Knut Sveum var jo også en klippe og når Karteru’n hadde fått av seg langrennskia i begynnelsen av Juni, gjorde han en kjempe jobb på midtbanen. Og så hadde vi en skikkelig god keeper, i Erik Reiersen.

–Er det noen trenere du vil trekke frem som du husker godt?
– Jeg bodde jo i Oslo på den tida, så trenera så jeg nesten bare i helgene på kamp, men Knut Spangen var ihvertfall en som ikke overlot noe til tilfeldighetene. Jeg husker også Einar Røed, motstanderne og de som dømte oss, hadde stor respekt for han, for han hadde dømt i 1. divisjon, tilsvarer Tippeligaen i dag. Så vi hadde nok noen fordeler her, minnes Terje.

Fortsatt kontakt
– Hvordan er ditt forhold til klubben vår i dag? Du har fortsatt dine kontakter i Nordbygda.
– Får jo litt info fra Geir Kværneng når jeg snakker med han, men ellers er det lite.

–Tilslutt må vi spørre, har du noe favorittlag i England?
– Det er bare et lag i England: Liverpool!


Erik R, 2008