Gjensyn med gamle helter


Dette intervjuet sto på trykk i Nordbygda Fotball bladet i 2015

Valget av årets gamle falt på Erik Reiersen. Han har vel vært i kikkerten lenge og kan trygt kalles helt, når det kommer til innsatsen han har gjort for vår kjære klubb! Problemet er bare at han legger jo aldri opp sin aktive karriere og er nå inne sin 46 sesongen på seni- ornivå i Nordbygda! Det står det respekt av! Derfor tar vi en prat med Erik, selv om han ikke er helt fotball pensjonist ennå.

Erik er det vi trygt kan kalle en keeperlegende i Nordbygda. Han har voktet buret i bygda siden han debuterte som 16 åring i 1969 og spilte faktisk sin siste a-kamp i 5 div. så nylig som på 2004 sesongen, etter fylte 50 år! Og det har blitt mye Old Boys fotball på Erik siden 1986 der han har vært primus motor i mange år.

Har du kun spilt for Nordbygda?
Som senior har jeg kun det, men spilte små og guttefotball for Løten som 14/15 åring. Også der som keeper! Var med på et skolelag i Porsgrunn i 1970-73. Ble både Østlands- mestere og innendørs mestre med det laget.

Noen annen idrett du har drevet aktivt?
Ikke som senior, men vært innom Nordbygda håndballen både som guttunge og senior spiller.

Hva er de beste kampene du husker fra din tid i klubben?
Det må være kampene vi hadde mot Løten! De var alltid jevne og tøffe. Mye folk møtte opp på disse kampene, fort vekk 4-500 til- skuere. Dette var i perioden 1977-1983 tenker jeg. Ellers husker jeg godt en kamp borte mot Brufoss, vant Brufoss denne kampen rykket de opp og folk gikk mann av huse for å støtte opp om hjemmelaget. Vi var underdogs, men vant kampen 4-1. Det var en herlig seier, og mye folk gikk slukøret hjem fra «opprykks- festen»!

Fortell litt om treninger og fotballen fra den tiden, er det forskjell fra i dag? Det er nok litt forskjell. Vi spilte stort sett parti hver trening, men skulle gjerne bygge litt kondisjon, og da var det f. eks 5 runder løping rundt bana til slutt på ei trening. Fantes ikke noe egen keepertrening, så her var det bare å stå i mål og bli beskutt! Det var nok mer spark og flyg fotball den gangen. Ser jo at det både spilles og trenes på en annen måte i dag.

Andre minner fra din tid i Nordbygda?
Husker godt da Nordbygda Grasbane ble åpnet i 1977 og ikke minst nyåpnet i 2000! Landskampen mellom Norge G18 og Sverige G18 i august 2000, var stas å få arrangere på vegne av klubben. Mye folk, over 600 tilskuere mener jeg og fin omtale fra media og ikke minst skryt fra spillere fra begge lag.

Jet(junior-elite) turneringa som vi også var en del av i flere år er gode minner. Her kom det lag fra nesten hele verden for å delta, mye gode spillere som vi senere har sett i store ligaer var her med disse lagene. Til slutt vil jeg også nevne prisen fra Norges Fotballforbund jeg fikk på kretstinget i 2003, der det sto en: «Takk for fortjeneste- fullt arbeid innen fotballsporten». Det var jo stas å bli satt pris på!

Spillere eller personer du husker godt fra tiden din?
Skummelt å nevne navn, kan være noen som føler seg glemt! Terje Westli var en veldig god midtstopper, husker også godt Erik Flagstad som sjef i midtforsvaret med stor S. Han brukte kjeft og muskler, og ga klar beskjed at alt innenfor straffefeltet var mitt ansvar! Ikke noe diskusjon rundt det! Gunnar Flisen var en driblefant på flanken, også en habil spiller. Av trenere husker jeg vel kanskje best Bjørn Karlsen som trente oss rundt 1986. Da hadde vi et bra lag, Knut Spangen også bra trener, Knut bidro også mye ellers i klubben. Elias Kjosbakken var jo veldig engasjert i Nordbygda i perioden ca. 1970 – 1985. Både sportslig og anleggsdelen var han en bidragsyter.

Du har vel også dine perioder som tillits- valgt i klubben?
Når ungene begynte å spille var jeg jo trener for yngre’s lag i en 15 års periode. Ellers så satt jeg som leder i 3 år, og sports- lig leder i 9 år. Etter dette har det vært mye engasjement for Oldboysen i bygda. Arrangert Gubbe Cup i Løtenhallen i flere år bl.a.

Her må også Tore Stenseth og Willy Johansen nevnes for engasjementet i Oldboysen. Willy har ordnet mang en sosial tilstelning i Gildehallen de senere årene.

Hva vil du, nå fra sidelinjen, mene om fremtiden til en klubb som Nordbygda?
Veldig viktig og holde oppe aktivitetsnivået i klubben. Største problemet nå er frafallet av lag og spillere i både senior og yngre’s avdelinger. Foreløpig er det bra i Nordbygda, med både senior herrer, senior damer og Oldboys lag intakt fortsatt. Men det må jobbes godt og riktig for å holde dette oppe.

Du følger fortsatt med på hva som foregår på bana?
Ja, jeg prøver å få med meg noen kamper fra forskjellige lag i løpet av sommeren. Hva bruker du fritiden din på i dag?

Det er nok mye tidsbruk på hytte i Engerdal/Rendalen. Ellers besøker vi barn og barnebarn i Oslo og Asker så ofte vi får til. Er også engasjert i politikken lokalt i Løten, veldig opptatt ta bygda vår! Barn skole, idrett og anlegg og ikke minst vei er viktige områder.

Tilslutt det obligatoriske spørsmålet! – Hva er ditt lag i England?
LIVERPOOL!

Med det takker vi Erik for praten og Liv Reidun for gode wienerbrød!


Morten og Elias H., 2015