Gjensyn med gamle helter


Dette intervjuet sto på trykk i Nordbygda Fotball bladet i 2009

Roger som var med som 15 åring da Nordbygda startet opp igjen med eget lag i 1969, ble Elverumsing på slutten av 70-tallet, men fortsatte å ”sparke” i Nordbygda til 1982. Roger var kjent som en tøff, offensiv høyreback, hard i kroppen som han var, sparte seg ikke, så det var mange spisser som fikk stor respekt for han, samtidig så puttet han på noen mål.

– Ettersom du startet i Nordbygda i 1969, som 15 åring har det blitt en del flere obligatoriske kamper enn det som står i adelskalenderen, ca 150.

Når begynte du i Nordbygda og hva var årsaken til at du begynte her?
– Begynte i 1969, gikk fra guttelaget på Løten og begynte i Nordbygda, fordi jeg også gikk langrenn for Nordbygda ski.

– Hvilke andre klubber har du spilt for, før og etter Nordbygda-oppholdet? Når ga du deg?
– Guttelaget på Løten til 1969, oldboysfotball for J/H fotball 1989-1994

– Hva er som opptar deg i dag, hobbyer?
– Motorsport som kartleser i rally, kjørt en del bilcross og er nå med og arrangerer rally for NMK Elverum. Følger opp og skrur mye for sønnen Morten som er rallykjører. Er mye på Budor der vi har campingvogna på vinteren og går da en del på ski.

– Hva var din styrke som fotballspiller?
– Tøff, ga meg aldri!

– Hva var din svakhet?
– Kunne med fordel trent litt mer..

– Har du noen gode minner du vil trekke frem?
– Det må være turneringsturen til Tørberget der været ble dårlig og vi slo opp telt inne på gulvet med 4” spiker (Arne L. var spikersjef). Ellers ble det byttet hjemmebrent mot snus av et svensk lag. Og spaserturen hjem fra Paviljongen i Osen senere samme natt. Og kampen dagen derpå som ble en fiasko. Ellers er det mange koselige turer og sammenkomster med blant annet en del grillfester.

– Det var mange harde kamper på den tiden. Er det noen spesielle kamper du vil trekke frem?
– Kampene mot erkefienden Løten var alltid harde og morsomme. Første kampen på Nordbygda grasbane husker jeg som en spesiell kamp, med knallfint vær og mange tilskuere (ca 700). Tror det var sommeren 1977, men det var første kampen etter ferien. Jeg kom direkte fra Valdres, hadde influensa, men spilte kampen og scoret to brassemål. Kanskje en av mine beste kamper. Jeg glemmer vel heller ikke bortekampen mot Brufoss senere på høsten hvor vi vant 4-1, scoret da også to mål som back. Brufoss vant avdelingen, og rykket opp.

– Er det noen spillere du vil trekke frem spesielt fra din tid i klubben?
– Fra første tiden Erik Flagstad, keeperen Erik Reiersen, Terje Westli og Gunnar Flisen som jeg hadde et kjempefint samspill med på høyresiden. Ellers er det mange andre som kan trekkes frem.

– Er det noen trenere du vil trekke frem som du husker godt?
– Knut Spangen syns jeg var en god trener. Einar Røed husker jeg også godt. Førstedivisjonsdommeren som ble trener i Nordbygda.

– Hvordan er ditt forhold til klubben vår i dag? Du har fortsatt dine kontakter i Nordbygda.
– Har ikke noe forhold til klubben i dag, men følger med i aviser og lignende. Treffer og snakker med en del av de gamle medspillerne.

– Tilslutt må vi spørre, har du noe favorittlag i England?
– Liverpool.


Erik R, 2009